Tworzenie restauracji to bardzo wymagające zajęcie, przy którym trzeba liczyć się z dużą inwestycją finansową i wieloma trudami. Istotny jest bowiem nie tylko jadłospis i pyszne jedzenie, ale także dobrze urządzone wnętrze, które sprawi, że klienci będą chętnie wracali do naszej restauracji wraz ze znajomymi i rodziną.
Ważne jest także, aby pamiętać o urządzeniu estetycznej i wygodnej łazienki dla klientów – jest to obecnie absolutny standard, należy jednak pamiętać o utrzymywaniu w restauracyjnej toalecie bezwzględnej czystości. Należy także odpowiednio wyposażyć jej wnętrze, pamiętając także o podziale na osobna łazienkę dla mężczyzn i kobiet. W męskiej toalecie powinien znaleźć się zarówno standardowy kompakt wc, jak i pisuar. Pisuar uważny jest bowiem za znacznie wygodniejszy w użytkowaniu niż zwykła miska ustępowa. Uważa się również, że pisuar zapewnia bardziej higieniczne oddawanie moczu.
Należy jednak pamiętać, aby umieścić pisuar niezbyt wysoko – mężczyzna może bowiem być także niższego wzrostu. W żadnej z toalet nie powinno także zabraknąć lustra oraz kosza na śmieci. Należy również pamiętać o tym, aby zawsze dostępne było w niej mydło i jednorazowe ręczniki. Wszystkie te elementy mają bowiem wpływ na opinię klienta o naszej restauracji.